Artistieke leiding

Mieke Van Berendoncks heeft sinds oktober 2014 de artistieke leiding van het koor Tosàngana als dirigente.

We stellen haar even voor:

MiekeVB_01

Mieke Van Berendoncks heeft een ‘superman’ en twee prachtige kinderen.

Mieke Van Berendoncks houdt van geweldige componisten als Alan Menken,  toffe zangeressen als Trijntje Oosterhuis, zowat alle muziekstijlen en van alle mensen die graag muziek maken.Mieke Van Berendoncks gelooft erin dat iedereen kan zingen, met de juiste (piano)begeleiding!

Mieke Van Berendoncks is naast muzikante op en top lesgever en de laatste tijd ook gemotiveerde zakenvrouw.  MiekeVB_02

Ze is soms jaloers op mensen die af en toe eens niet werken. Gelukkig is Miekes werk ook haar passie.

Mieke Van Berendoncks voelt zich vereerd om samen te werken met grote en kleine artiesten. Lesgeven doet ze met veel plezier op het conservatorium in Antwerpen, op het Sint-Gabriëlcollege in Boechout, tijdens haar musicalstages in Edegem en Zoersel, in haar eigen Nieuwe Muziekschool in Mortsel en op heel wat scholen in Vlaanderen tijdens haar muzische workshops. Toch blijft het opvoeden van haar eigen kids een van haar grootste en tofste taken!

Mieke Van Berendoncks neemt met veel plezier de taak van enthousiaste dirigente van Tosàngana op zich, want samen zingen vindt ze gewoon heerlijk!

 

 

Nathalie Van den Meutter ondersteunt Tosàngana op regelmatige basis als vaste stemcoach.
 Nathalie vdm
Nathalie Van den Meutter (°1989) ruilde op negenjarige leeftijd haar viool in voor de wonderbaarlijke wereld van zang en musical.
Ze zong in de kinder-voor-kinder groep De Wiebels, waarmee ze regelmatig op de planken van de Antwerpse Arenberg stond. Later zong ze zes jaar lang bij Scala (dameskoor o.l.v. Kolacny broers) en werkte ze mee aan de opnames van drie albums. Na haar studies psychologie bleef het knagende gevoel dat er nog iets miste. Ze kon muziek niet loslaten en studeert tot op heden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel met David Linx als zangdocent. Sindsdien heeft ze zich in een aantal projecten gesmeten waardoor de muzikale bal aan het rollen is gegaan.  Zo heeft ze enkele eigen projecten.  Luna, een akoestisch duo in samenwerking met Luc Canters, dat zich met loopers weet te onderscheiden en voor een typische LUNA-sound zorgt.  Ook jazz ligt Nathalie nauw aan het hart en daarin leeft ze zich uit met haar jazz trio Deviation. Tenslotte mag ze zich naast Nathalie ook De Havilland noemen, haar alter-ego dat zich in de soul-pop-nummers van Rudolf Hecke thuis voelt en waarvan de eerste single ‘on top’ goed onthaald werd bij de radio. Tenslotte is Nathalie ook trotse zanglerares, onder andere in De Nieuwe Muziekschool te Mortsel en als gemotiveerde stemcoach voor Tosàngana!